Casa pasiva cu cofraje Marc

SASE PRINCIPII ALE UNEI CONSTRUCTII PASIVE

1. O izolatie extrem de buna. Valoarea U necesara la componentele exterioare ale constructiei pasive se afla sub 0,15 W/mpK. Drept urmare, grosimea izolatiei se poate realiza cu cofrajul Marc Pasiv, care are grosimea peretelui de polistiren_grafitat® de 24,35 cm si U = 0,11 W/mpK, sau cu polistiren de minim 30 cm grosime.

2. Fara punti termice. Evitarea puntilor termice constituie una dintre cele mai eficiente masuri de ECONOMIE A ENERGIEI la o cladire. Cofrajul Marc Pasiv elimina in totalitate puntile termice, lucru greu de realizat la o cladire clasica. Pe colt, cofrajul Pasiv are grosimea izolatiei de polistiren_grafitat® de 39 cm, echivalentul a 50 cm de polistiren cu densitatea de 24 kg/mc.

3. Utilizarea de geamuri termoizolante cu trei foi, din care doua cu Low E, bagheta termica (din textolit sau otel inox) si Kripton, avand U = 0,5 W/mpK. Ramele termoizolante sa fie de circa U =0,8 W/mpK si de culoarea alba, pentru a nu atrage caldura. Este necesar ca usa de intrare sa fie dublata (sas), pentru a reduce pierderea de caldura.

4. O perfecta etanseitate a mantalei cladirii. Aceasta reduce pierderile de caldura si creste efectul instalatiei de ventilatie. O manta etansa a cladirii duce la evitarea defectelor de constructie si la cresterea protectiei acustice.

5. Utilizarea Instalatiei de Aerisire-Ventilatie, cu recuperare de caldura. La aerisirea casei prin fereastra se pierd 15-20% din energie si astfel, caldura din casa. In cazul utilizarii unei instalatii de aerisire-ventilatie cu schimbator de caldura, se recupereaza 93% din caldura continuta in aerul de evacuare.

6. Utilizarea de energii regenerabile. Prin utilizarea de energii regenerabile se intelege utilizarea de:

  • Energie solara: solare cu vid, panouri sau tuburi pentru incalzirea apei menajere (a se evita instalatiile cu tuburi care au boilerul pe acoperis);
  • Energia pamantului: pompe geotermice: apa-apa, sol-apa, aer-apa*.

*Pompele aer- apa nu sunt recomandate pe teritoriul Romaniei din cauza temperaturilor negative de pe perioada iernii.
Incalzirea locuintei se va face prin pardoseala.

Avantaje:

  • Cheltuieli reduse de incalzire;
  • Mediu de viata sanatos - o casa pasiva asigura un mediu sanatos de viata, prin faptul ca nu se inregistreaza diferente de temperatura in acelasi spatiu, cum este cazul unei case obisnuite. In casa pasiva se inregistreaza o temperatura omogena, extrem de placuta si confortabila, si in acelasi timp, un aer proaspat in permanenta, calitate acestuia fiind asigurata de o instalatie de ventilatie controlata, care nu trebuie confundata cu aerul conditionat;
  • Prietenoasa cu mediul - consuma putina energie pentru climatizare si prin urmare, gazele cu efect de sera eliminate sunt reduse.

Prima casa pasiva construita in Romania in anul 2004, in satul Burlusi - comuna Ciofringeni, judetul Arges, este certificata de Passivhaus Institut "Dr. Wolfgang Feist" din Darmstadt, Germania

Certificat casa pasiva Burlusi

Pune o intrebare

Nume si prenume

Email

Mesaj

1 Finantare

Marc va ofera solutia:
Credit !

vezi ofertele de finantare »

3 Materiale

Marc inseamna cofraje din polistiren_grafitat in care se monteaza armatura si se toarna betonul, cofrajele izoland termic casa.

vezi produsele noastre »

4 Constructori

Va oferim o lista completa cu toti constructorii agreati in montarea termosistemului Marc, la nivel national.

colaboratori constructii »


Sase principii ale constructiei unei case pasive